Időjárás: a fél országra kiadták a figyelmeztetést

Szombaton jobbára gomolyfelhős, napos idő várható, azonban a hőség és a várható zivatarok miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szepesi Anita, 2019. augusztus 31. szombat, 08:35
Fotó: Pixabay

Szombaton a délutáni, esti órákban helyenként kialakulhat zápor, zivatar - legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében. A keleti szél csak néhol élénkülhet meg, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében az OMSZ.

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén várhatóan továbbra is nagyon magas marad. A csalánfélék és a kenderfélék pollenje jellemzően közepes koncentrációban lesz jelen. Helyenként közepes szintet érhet el az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja is.

A pázsitfűfélék és az útifű pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. Előfordulhat egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

HOZZÁSZÓLÁSOK