Az idősek egészségére veszélyes időjárás lesz a jövő héten

Kánikulában figyeljünk az idősekre, krónikus betegekre, az elhúzódó hőség megterheli szervezetüket - mondta Pintér Ferenc orvos-meteorológus, a Meteo Klinika igazgatója az MTI szerint az M1-en.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 11. vasárnap, 20:38
Fotó: Getty Images

A fejfájás, hányinger, zavartság, forró bőr jelzi, hogy hőkifáradás lépett fel, ami hamar hőgutává súlyosbodhat. Ilyenkor fontos a szervezet hűtése, a folyadék és só bevitele. Ugyanakkor nem szabad alkoholt, cukros folyadékot, kávét fogyasztani és a klímaberendezésekkel is vigyázni kell - javasolta Pintér Ferenc.

Viszont arra figyelmeztetett, hogy az autóban is veszélyes lehet a túlzott klímahasználat, mert jelentősen ronthatja a vezetési képességet, ha túl nagy a benti és a kinti hőmérséklet közötti különbség. Hétfőn márpedig forróság lesz: piros figyelmeztetést adott ki az OMSZ, mert vélhetően ez lesz az év legmelegebb napja.

A vízparton nyaralóknak a napszúrás veszélyére kell figyelniük, ezt nem enyhíti, ha vízbe mennek. Délelőtt 11 óra és délután 3 óra között nem érdemes a napon tartózkodni, a fejet pedig védeni kell az erős napsütéstől - mondta az orvos-meteorológus, aki szerint kifejezetten a nyugdíjas korúakat terhelheti le az időjárás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

efi99, 2019.08.12 16:38

11 és 15 között csont üres is minden strand.
Ja, nem is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csakazigazat, 2019.08.12 09:13

Nem az időjárás veszélyes a nyugdíjasokra hanem a kevés nyugdíj , már akiknek kevés , mert még egy olyan rohadt vetillátort sem tudnak maguknak venni ami megfelelő lenne arra, hogya lvegő normális a lakásban !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html