Csütörtökön észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Nagyobb eséllyel az északkeleti, keleti megyékben, illetve a Nyugat-Dunántúlon alakulnak ki záporok, zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A szél több helyen megerősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

Folyamatosan kapják a bejelentéseket a tűzoltók a koradélutáni vihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Rövid időn belül több mint hatszáz bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba a heves zivatarok okozta károk miatt. Autókra, családi házakra, főutakra és villanyvezetékekre dőltek a fák.

Több ház tetőszerkezetében tett kárt a vihar. Néhány településen belül egyszerre több mint tíz riasztás érkezett a tűzoltókhoz. Az egységek megfeszített munkával folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett bejelentés.

A péntekre virradó éjszaka első felében főként a déli megyékben még lehet zápor, zivatar, majd reggelre mindenütt megszűnik a csapadék, és kiderül az ég. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 19 fok között alakul, de néhol ennél hűvösebb is lehet.

Pénteken alapvetően napos időre van kilátás, csapadék nem várható. Több helyen erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 12-19 fok között alakul, de néhol ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 25-29 fok között alakul.

Szombaton is napsütéses lesz az időjárás, csapadék nem lesz. Az északkeleti megyékben lehet erős a szél. A minimumhőmérséklet 11-17, a maximumhőmérséklet 26-30 fok között várható.

Vasárnap is országszerte derült, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz. Napközben 29-34 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.