Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap késő estétől nyugat felől csökken a felhőzet, inkább már csak keleten fordulhat elő zápor, zivatar, majd az éjszaka második felére ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A késő esti 18, 25 fokról hajnalra 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ riasztást adott ki vasárnapra a zivatar miatt - erre leginkább Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon lesz esély, emellett keleten, este délkeleten is kialakulhat intenzív zivatar, aztán az éjszaka második felében megszűnik a csapadék. Az említett jelenségeket viharos (60-90 km/h) vagy károkozó széllökés (> 90 km/h), jégeső (akár > 2-3 cm ) és esetleg felhőszakadás (> 30-40 mm) kísérheti.

Hétfőn a napos időt követően délnyugat felől növekedni kezd a magasszintű felhőzet, amely szűri a napsütést, illetve a Dunántúl délnyugati felén megvastagszik a felhőzet, és arrafelé késő délutántól egyre nagyobb területen elered az eső. A gyakran élénk északnyugati, északi szelet több helyen erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt a Dunán inneni területekre - Pest és Nógrád megye kivételével. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Kedden éjszaka észak felől szakadozik, csökken a felhőzet, napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Napközben főként délen és nyugaton valószínű eső, zápor. Az északi, északnyugati szél erős, kis területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Szerdán északon több, délen kevesebb lesz a felhő, legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb eső, zápor. Az északi, északnyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Csütörtökön közepesen felhős égre, többórás napsütésre számíthatunk, inkább csak északon, északkeleten alakulhat ki néhol zápor. Az északnyugati szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, de a jellemzően hideg helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Pénteken eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen várható eső, zápor. A szél előbb változó irányú, majd délies lesz, és megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Szombaton eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, és megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.