Hétfő éjszaka derült, száraz idő lesz. Hajnalra 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kedden túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. A délkeleti szél több helyen megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 33 fok között alakul.

A hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán az ország nagyobbik részén túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem valószínű, keleten lehetnek fátyol- és gomolyfelhős időszakok is, és arrafelé néhol zápor, zivatar kialakulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, északnyugaton néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Figyelmeztető előrejelzés egyelőre nincs érvényben.

Csütörtökön napos, nagyrészt derült időre számíthatunk, kis területen lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, nyugaton néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.