Friss időjárási előrejelzés - nem kaptunk jó hírt

Hétfőn az ország nagy részén 10 fok körül, helyenként több mint 15 fokkal volt hidegebb, mint előző nap délután - derül ki az OMSZ adataiból. A lehűlés napokig itt marad: a héten a leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, néhol napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Az újabb 20 fokos maximumértékekre a hétvégéig várni kell.
K. Kiss Gergely, 2019. március 18. hétfő, 19:02
Fotó: Getty Images

Hétfő éjszaka jobbára erősen felhős lesz az ég, a délkeleti országrészben eső, zápor is várható. Hajnalban északon, északkeleten viszont már szakadozottá válik a felhőzet, és akkorra a csapadék is a legtöbb helyen megszűnik. Az északnyugati, északi szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 6 fok között alakul.

Kedden a nap nagy részében erősen felhős lesz az ég, de időnként elvékonyodik, majd késő délutántól északnyugat, nyugat felől felszakadozik, estétől csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK