Kedd este a gomolyfelhők nagy része összeesik, változóan felhős lesz az ég, eleinte elszórtan, majd egyre kevesebb helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek, Hajnalra 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső, viharos szél is lehet. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Az OMSZ szerdára az ország egész területére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők mellett a Dunántúlon több, keleten kevesebb napsütés várható,és elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Az OMSZ csütörtökre a Dunán inneni megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt.

Pénteken napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé kell kiadós esőre, záporra, többfelé zivatarra is számítani. A változó irányú szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 30 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Az OMSZ péntekre az ország egész területére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar miatt.