Hétfő éjszaka átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, elsősorban keleten valószínű helyenként zápor. A többnyire gyenge vagy mérsékelt déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Kedden nyugat felől csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, főként keleten lehet néhol záporeső. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől kezd csökkenni nyugat felől a felhőzet. Sokfelé számítani lehet esőre, záporra, főleg keleten, északkeleten helyenként zivatarra. A déli, majd az északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb idő.

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki eső miatt Pest, Bács-Kiskun, Heves és Nógrád megyékre, valamint Zala megyére és a Dél-Dunántúlra.

Csütörtökön keleten is csökken a felhőzet, majd gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, általában több órás napsütéssel. Reggel keleten még szórványosan várható eső, zápor, napközben legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet sok helyütt erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Pénteken fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.