Tavaly óta nem látott időjárás érkezik

Erőteljes felmelegedést jósolnak az időkép.hu meteorológusai. Február első napjaiban tavaszias lesz az időjárás.
Szász Péter, 2019. január 31. csütörtök, 15:13
Fotó: Pixabay

Csütörtökön elszórtan a Dunántúlon és délen számíthatunk gyenge esőre, havas esőre, helyenként hószállingózásra. Északon, északkeleten ugyanakkor szakadozottabb lehet a felhőzet. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben.

Pénteken kezdetben északon, északkeleten kisebb havazás még kialakulhat, máshol már havas eső, gyenge eső hullhat. Napközben észak, északkelet felé elvonul a csapadék, majd délután nyugat délnyugat felől eredhet el több helyen az eső. Élénk, északnyugaton erős lesz a délkeleti szél. Enyhül az idő, sokfelé 5 és 10 fok közé melegszik a levegő, de északon, északkeleten csak 1-4 fokot mérhetünk - olvasható az Időképen.

Szombaton az erős déli, délkeleti szélben már 8-16 fok közötti maximumokra van kilátás. Viszont sok felhő lesz az égen, helyenként kisebb eső előfordulhat.

Vasárnap és hétfőn időnként többfelé eleredhet az eső. Vasárnap a szél veszít erejéből, majd hétfőn az északira forduló szél támadhat fel. Vasárnap 8-16, hétfőn 4-12 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.01.31 18:15

Szuper. A hóvirág már megindult. A hétvégén kinyílik. Jön a tavasz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html