Szombatra virradó éjszaka északnyugat felől tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de helyenként továbbra is maradhatnak erősebben felhős körzetek. Hajnalra a délnyugati határvidéken, illetve északkeleten foltokban köd is képződhet. A csapadékzóna kelet felé távozik, és az éjszaka második felében már a Nyírségben is megszűnik a csapadék. A nyugatias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalra általában -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, de néhol 1-2 fokkal hidegebb lehet az idő.

Szombaton az északkeleti harmadban több lehet a felhő, míg másutt hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Délutántól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Leginkább északon fordulhatnak elő helyenként záporok. Estétől északnyugat felől újabb, gyenge csapadék érkezik zömében esővel, az Északi-középhegységben havas eső is lehet. A nyugati szelet az északkeleti megyékben erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalra általában -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, de néhol 1-2 fokkal hidegebb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, míg északkeleten néhol 3-4, délnyugaton 12-13 fokot is mérhetünk.

Vasárnap általában borult lesz az ég, de napközben északon vékonyodik a felhőzet. Északon kevesebb, másutt többfelé várható csapadék; többnyire hó, havas eső, délkeleten eső is valószínű. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul - írják a meteorológusok.

Hétfőn északnyugaton, nyugaton felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt túlnyomóan borult marad az ég. Északnyugat kivételével többfelé várható csapadék; keleten, délkeleten eső, másutt havas eső, havazás valószínű. Délután fokozatosan megszűnik a csapadék. A változó irányú szél csak a Fertő körül élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6 fok között, de a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.