Ez minden csak nem karácsonyi idő

Enyhe, de borult, szürke, párás idő várható a hétvégén, sőt úgy tűnik egészen karácsonyig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szász Péter, 2020. december 18. péntek, 16:00
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Szombat estig borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható. Szitálás bárhol előfordulhat, a fagypont alatti hegyvidéki területeken ónos szitálás is. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor a Kisalföldön hajnaltól megélénkül a délire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 6 fok között alakul.

Vasárnap többnyire borult, párás, néhol ködös idő várható, csak néhol szakadozhat fel a rétegfelhőzet. Többfelé valószínű szitálás, esetleg gyenge eső. A délkeleti, déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű - írják a meteorológusok.

Hétfőn többnyire borult, párás idő várható, de helyenként (nagyobb eséllyel a Kisalföldön) felszakadozhat a felhőzet. Szórványosan valószínű szitálás, esetleg gyenge eső. A Dunántúlon északi, északnyugati, másutt déli, délkeleti szél lesz a jellemző, amely többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Szórványosan, nagyobb eséllyel északon, északkeleten kisebb eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, de már szakadozottá válik a felhőzet, az ország északi, északkeleti harmadában azonban marad a túlnyomóan borult idő. Szórványosan, nagyobb eséllyel keleten, északkeleten kisebb eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, nyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, nyugaton enyhébb az idő.

Csütörtökön, vagyis 24-én erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.18 16:10

Ja.
És ez minden csak nem karácsonyi hangulat.
Persze, járvány van korlátozásokkal, de azért nem kellene szinte betiltott hangulatban tartani a karácsonyt.
A tévében is a hangulat egy nagy büdös semmi. Bármelyik csatornán.
A printmédia is kussol a karácsonyról.
Be akarják tiltani ezt az ünnepet, s le akarnak szoktatni róla?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html