Észak, északkelet felől az eddiginél is hidegebb légtömegek áramlanak fölénk a magasban, ezért a folytatásban átmenetileg tovább hűl az idő, komolyabb havazásra azonban továbbra sem lehet számítani.

Jövő keddig több-kevesebb napsütés minden nap várható. A felhőátvonulásokból gyenge havazás, hózáporok pénteken főként északkeleten fordulhatnak elő, majd szombaton a Dunántúlon lehet néhol gyenge havazás.

Vasárnap és hétfőn többfelé kialakulhat hószállingózás vagy egy-egy hózápor, de számottevő mennyiség ekkor sem valószínű.

Éjszakánként a legtöbb helyen -5 fok alá hűl a levegő, keleten, északkeleten azonban -10, hétfőn -15 foknál is hidegebb lehet. Pénteken az ország nyugati, délnyugati kétharmadán még 0 fok fölé melegszik napközben a levegő, szombattól azonban fagyos napok jönnek, amikor a maximumok is 0 és -5 fok között alakulnak.

Enyhülés keddtől kezdődik, ekkor nyugatira fordul fölöttünk az áramlás, és a magasban egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk. Több lesz a felhő, de jelentősebb mennyiségű csapadék kedden és szerdán sem valószínű. A hószállingózást nyugat felől egyre több helyen gyenge vegyes halmazállapotú csapadék váltja föl. Az éjszakák a hét közepéig még fagyosak maradnak, napközben azonban a legtöbb helyen már fagypont fölé melegszik a levegő - írják a meteorológusok.