Szerda estig túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Éjszaka ismét többfelé köd képződhet, néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Holnap délelőtt a köd a legtöbb helyen feloszlik, utána derült, napos idő lesz, de néhol - főként északkeleten - tartósabban megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de éjszaka és holnap a Dunántúlon megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9, 14 fokot mérhetnek.

Pénteken az éjszaka képződő köd napközben a legtöbb helyen feloszlik, kisüt a nap, de főként északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet, ott néhol szitálás is előfordulhat. Kora este átmenetileg még több helyütt képződhet köd. Késő este, éjszaka észak felől hidegfront szakadozott felhőzete érkezhet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.

QP | Quality Placement

Szombaton felhőátvonulások várhatók, eleinte több, majd kevesebb felhővel, általában többórás napsütéssel. Főként éjjel, délelőtt nyugaton elvétve, a keleti országrészben szórványosan előfordulhat záporeső. Sok helyütt élénk, néhol időnként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, a nyugati tájakon több, a keleti vidékeken kevesebb napsütéssel. Elsősorban keleten, északkeleten néhol kialakulhat zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a maximum-hőmérséklet 6 és 11 fok között várható - írják a meteorológusok.