Itt a friss időjárási előrejelzés

A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Helyi zápor, zivatar kialakulhat, hétfőn a Tiszántúlon, kedden a Dunántúlon kisebb a csapadék esélye.
Domokos László, 2018. augusztus 20. hétfő, 15:53
Fotó: Pixabay

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés csak zápor, zivatar környezetében lehet - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között valószínű, a völgyekben kissé hűvösebb, a nagyvárosokban és a vízpartokon enyhébb lehet az éjszaka.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 és 35 fok között alakul.

Ez a helyzet Európában

A jelentősebb időjárás-változások továbbra is Európa északi harmadára korlátozódnak. A nyugatról keletre mozgó frontrendszerek hatására a Brit-szigetek északi részén, a Skandináv-félszigeten, a balti államokban többször megnövekszik a felhőzet, és a frontok vonulását eső, zápor is kíséri. Ezek a területek jelenleg a kontinens leghűvösebb vidékei; a hőmérséklet csúcsértéke csupán 12 és 20 fok között alakul, csupán a balti államokban enyhébb egy-két fokkal az idő.

A szárazföld jelentős részén azonban továbbra is meleg van, sokfelé zavartalanul süt a nap. A délutáni, kora esti órákban csupán kisebb körzetekben, főként a hegyek területén alakul ki frissítő zápor, néhol zivatar.

A legtöbb helyen 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a legmelegebbet a spanyolországi Córdobában mérik, ahol 39 fokot mutatnak a hőmérők, de a Balkán-félszigeten is többfelé meghaladja a 35 fokot a csúcsérték. Kedd estig a Kárpát-medencében is marad a kánikula, zápor, zivatar csak egy-egy helyen fordulhat elő, továbbra is a napsütésé lesz a főszerep.

Fotó forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

yamimarik, 2018.08.20 22:20

Itt meg egy hosszabb negyedéves jelentésre bukkantam . Gyenge idegzetűek saját belátásuk szerint járjanak el .De fogózkodjék meg mindenki !
2018 > "Idén elmarad az ősz"
"Elkészültek az őszi időjárási előrejelzések, amelyek azt mutatják, hogy valójában idén Európában nem lesz ősz, folytatódik a nyár Nagy-Britanniától Ukrajnáig. Skandináviában újabb erdőtüzekkel kell számolni, Kelet-Európában meleg lesz.
Az előrejelzés szerint az egész nyarat és a teljes kontinenst jellemző hőség ősz végéig kitart. Némi változásra Dél-Európa számíthat, ahol esősre fordul az idő ? írja az accuweather.com."
A brit szigeteken, Franciaországban és Németországban bár folytatódik a nyár, októberben valamennyire enyhülni fog a meleg. Az átlagos hőmérséklet 1-3 Celsius-fokkal lesz a megszokott felett Nagy-Britanniában ? mondta Ala Reppert, az AccuWeather vezető meteorológusa. Ennél valamivel nagyobb pozitív eltérés várható Franciaországban, Hollandiában és Németországban. A november is enyhülést hozhat, de esők is várhatók Nagy-Britanniától Németországig, ami véget vet az elmúlt hónapok szárazságának. A legtöbb csapadék Írországban és Skóciában várható.
Kelet-Európában a forró időjárás az ősz végéig kitart, még az északi fekvésű Lengyelországban, Ukrajnában és a balti államokban is.
Tovább itt > https://infostart.hu/belfold/2018/08/18/iden-elmarad-az-osz
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html