Itt a friss időjárási előrejelzés

Vasárnap estig túlnyomóan derült, száraz idő lesz - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Domokos László, 2018. október 13. szombat, 16:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hajnalban néhol átmenetileg párásság, foltokban köd is lehet.

Vasárnap a Dunántúlon és a Dél-Alföldön napközben megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, de az Alföldön, a Nyírségben talajmenti, néhol az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet.

A magasabban fekvő területeken pedig kissé enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 20 és 24 fok között várható - írta az OMSZ.

Európában a szárazföld legnagyobb részének időjárását továbbra is magasnyomás alakítja. Nagy területen a hajnali ködfoltok feloszlását követően felhőtlen az ég, és több fokkal az október közepének megfelelőnél enyhébb az idő.

Spanyolországban 30 fokig is felmelegszik délutánra a levegő, de 27, 29 fokot Franciaországban, Németországban is mérnek, a Balkán- és az Appennini-félszigeten többfelé 25 fok feletti a csúcsérték, de kellemes az idő az Égei-tenger térségében is, bár ott helyenként kevés felhő zavarhatja a napsütést.

A Brit-szigeteken, a Skandináv-félszigeten, valamint Északkelet-Európában ciklonális hatások következtében több a felhő, változékonyabb az idő, de még ezeken a területeken is kissé magasabb a hőmérséklet az ilyenkor megszokottnál. Európa időjárási helyzetében a következő napokban sem valószínű számottevő változás, így vasárnap estig a Kárpát-medencében is marad a napos, meleg - számolt be a szolgálat.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK