Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap hajnalban, reggel, majd vasárnap estétől, késő estétől újra az Alpokalja magasabban fekvő részein és a Bakonyban időszakosan átválthat a halmazállapot havas esőre, a csúcsokon hóra is.

Szombat estig az Alföldön megélénkül a délnyugati szél. Hajnaltól kezdve azonban a Dunántúlon az északi szelet egyre többfelé erős, majd viharos széllökések kísérik, de vasárnap az északkeleti megyékben is megerősödik az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 Celsius-fok között várható, a 8 fok alatti értékek a Dunántúlon valószínűek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a Dunántúlon 5 és 10 fok között alakul, ott reggelhez képest nem változik majd érdemben a hőmérséklet. A Dunától keletre még 11, 17 fokra számíthatunk.

Ez a helyzet Európában

Hosszan elnyúló frontálzóna húzódik nagyjából a Moszkva-Lvov-Budapest-München-Brüsszel vonalban. A front mentén nemcsak többfelé fordul elő csapadék, hanem ez a vonal hőmérsékleti szempontból is kettéosztja kontinensünket. E frontzónától északra ugyanis többnyire csak 10 fok köré melegszik fel délutánra a levegő, sőt Skandinávia északi részein inkább csak a 0 fok körüli maximumok jellemzőek.

Eközben Délkelet-Európában általában 21, 26, az Ibériai-félsziget déli felén 25, 30 fokos csúcshőmérsékletek az általánosak.

Vasárnap estig időjárásunkat az említett frontvonal, illetve az általa generált mediterrán ciklon együttesen alakítja, csapadékos időre számíthatunk, és a hőmérséklet is visszaesik - derül ki az összefoglalóból.