Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kezdetben a Tiszántúlon, hajnalban a középső országrészben kevesebb lesz a felhő. Eleinte a Dunántúlon, Duna-Tisza közén, majd keleten is többfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar.

Holnap kezdetben középen, majd másutt is felszakadozik, késő délután csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Az ország nagy részén szórványosan, keleten reggel, délelőtt még többfelé alakul ki eső, zápor zivatar, majd délutántól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Az északi, északnyugati szél több helyen erős, éjszaka és holnap a Dunántúlon néhol viharos lesz, majd a keleti országrészben éjszakától a szél délnyugatira fordul. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok kötött várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 17 és 21, keletebbre 21 és 27 fok között alakul.

Még szerdán is mérsékelten meleg idő várható sokfelé 10 fok alatti minimum hőmérsékletekkel. Csütörtöktől a hét további részében sok lesz a napsütés, csapadékra nem kell számítani, és lassan melegszik az idő. A hétvégén a legmelegebb órákban ismét többfelé emelkedik 30 fokig a hőmérséklet - írják a meteorológusok.