Vasárnap érkezik az újabb frontrendszer

A hét első felében jellemzően azokon a területek is jelentős mennyiségű csapadék öntözte a földeket, melyek augusztus első felében szárazon maradtak, így kiegyenlítettebbé váltak a talajnedvesség viszonyok az országban - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. augusztus 20. csütörtök, 12:32
Fotó: Pixabay

Nyári kapás növényeink bár már az érés korai szakaszába léptek, de a legtöbb helyen jól jött még számukra a csapadék. A hét további részében nagyrészt száraz időre van kilátás, vasárnap ér el minket újabb frontrendszer, melyhez kötődően ismét többfelé eshet - írják a meteorológusok.

A hét további részében keleten, északkeleten is szárazabbá válik az idő, csapadék csak vasárnaptól várható ismét.

Csütörtökön, pénteken és szombaton napos, száraz időre lehet számítani, a párolgás, a felső talajréteg nedvességvesztése lesz a jellemző.

Napról-napra melegszik az idő, pénteken az ország túlnyomó részén már 30 fok fölött alakul a legmelegebb órák hőmérséklete.

Szombaton késő este éri el nyugat felől a Kárpát-medencét egy hidegfront, amely vasárnap és hétfőn ismét változékonyabb időt hoz többfelé záporokkal, zivatarokkal, hétfőn eső is eshet.

A hőmérséklet is visszaesik, hétfőn már csak 25 fok körüli maximum értékek lesznek jellemzőek. Keddtől újra szárazabbá, és kissé melegebbé válik időjárásunk.

HOZZÁSZÓLÁSOK