A friss prognózis szerint többfelé várható csapadék: a Dunántúlon eső, zápor, másutt a záporok mellett zivatarok is képződhetnek. Éjszaka a keleti vidékeken zömében megszűnnek a záporok, de a Dunántúlon továbbra is eshet az eső.

Vasárnap alapvetően erősen felhős lesz az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben, emiatt csak rövid napos időszakok valószínűek. Nagyobb számban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, északkeleten zivatar, másutt inkább csak elszórtan lehet időszakos eső. Az északnyugati szél a Dunántúlon nagy területen megerősödik, a térség északi részein gyakran viharossá fokozódik, a keletebbre eső tájakon jobbára mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 19 és 25 fok között várható.

Ez a helyzet Európában

Európa délnyugati része fölé anticiklon nyúlik be, így ott eseménytelen, napos az idő. Kontinensünk középső és délkeleti részén továbbra is egy sekély ciklonális mező alakítja az időjárást, így ezeken a tájakon erősen felhős az ég, többfelé fordul elő csapadék, illetve hűvösebb van az ilyenkor megszokottnál.

Ezzel szemben a Skandináv-félsziget déli részén, a Kelet-európai-síkság egy részén 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig a már említett ciklonális görbületű légörvény alakítja, így felhős, csapadékos és szeles idő várható.