Vasárnap keleten, délkeleten még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon és a középső országrészben délelőtt helyenként, szombat délután egyre többfelé, az Északi-középhegységben néhol várható eső, zápor, délkeleten csapadék nem valószínű.

Estétől a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél, keleten mérsékelt marad a légmozgás, csak vasárnap élénkül meg néhol a keleti, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 12 és 17, délkeleten 18 és 20 fok között valószínű - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ez a helyzet Európában

A Skandináv-félsziget fölött többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén - főként Északnyugat-, Nyugat-Európában - gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső.

Ugyanakkor szárazföldünk más területinek időjárását anticiklonális hatások alakítják, többnyire változóan, délen gyengén felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északon általában 8 és 15, középen és délen 16 és 25 fok között változik, de a Pireneusi-félsziget déli területén a délutáni órákra még 30, 31 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte még szárazabb, majd egyre nedvesebb léghullámok érkeznek.