OMSZ: izgalom várható február utolsó napjaiban

A Kárpát-medence felett egy ciklon mélyül ki, amelynek frontjai épp felettünk haladnak át, a hidegfront be is hullámzik. Havazás érkezik - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebookon.
Szász Péter, 2020. február 26. szerda, 12:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az északi megyékben, északkeleten havazás várható, de ez átmeneti lesz és inkább vizes, tapadó hó lesz, amely hamar el fog olvadni. Lesz havas eső is.

Hóemberépítő versenyt nem érdemes rendezni (maximum a hegyekben), de legalább lesz némi izgalom, így "tél" végén - írják a meteorológusok.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, délen néhol zivatar. Éjszaka nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, csapadék is egyre inkább már csak keleten lehet.

Csütörtökön a keleti határszélen is kisüt a nap, napközben felhőátvonulások várhatók helyenként záporral, hózáporral. Késő délután nyugat felől újra beborul az ég, estétől a Dunántúlon és a Dunakanyar tágabb környezetében eső, a hegyekben havas eső, hó is várható. Az északnyugati szelet főként a Dunántúli-középhegység térségében kísérik erős, olykor viharos széllökések, majd csütörtökön délire fordul a szél, ami pedig majd a Kisalföldön és az Alpokalján fokozódik viharossá.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 10 fok között valószínű.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK