Már itt kopogtat a melegfront

Már úton van, és estére el is éri hazánkat egy melegfront. A délnyugatira forduló áramlással az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb levegő tölti ki hazánk területét a következő egy-két napban - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. március 10. kedd, 15:04
Fotó: Shutterstock

Kedden késő délután nyugat felől megnövekszik, estétől meg is vastagszik a felhőzet, és éjszaka egyre több helyen várható kisebb eső, zápor.

Szerdán kezdetben még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt egyre inkább keleten valószínű eső, majd délután már csak néhol alakulhat ki zápor. Többfelé élénk, főként az északi megyékben erős lesz a délnyugati, nyugati, majd az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 14 és 20 fok között alakul, de keleten, délkeleten kissé hidegebb lesz.

Csütörtökön északkeleten, északon lehetnek erősebben felhős időszakok is, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul - írják a meteorológusok.

HOZZÁSZÓLÁSOK