Visszatér a nyár

Száraz, egyre melegebb levegő érkezik fölénk, emiatt szerdán sok napsütésre számíthatunk csapadék nélkül, délután 25, 29 fok közötti hőmérséklettel. A következő napokban tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet többfelé elérheti, sőt meg is haladhatja a 30 fokot. Visszatér a nyár - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. szeptember 8. kedd, 16:13
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Szerdára virradó éjszaka derült, száraz idő várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de az Északi-*középhegység völgyeiben hűvösebb lesz.

Szerdán derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg helyenként a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön a sok napsütés mellett helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Pénteken napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szelet több helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul - írják a meteorológusok.

HOZZÁSZÓLÁSOK