Hazánktól északkeletre egy ciklon mélyül ki, amely várhatóan vasárnap egyre jobban megközelíti térségünket.

Pünkösdre jó eséllyel felhősebbre fordul az idő, ezzel együtt pedig a záporesőt felválthatja az eső, de hogy pontosan mennyi csapadékra van kilátás, az még nagyon bizonytalan a meteorológusok szerint.

Annyi biztos, hogy a hét második felében is többfelé várhatók záporok, zivatarok. A szombati nap ígérkezik szárazabbnak, ekkor csak elszórtan fordulhat elő csapadék, majd vasárnap északkelet felől éri el hazánkat egy csapadékzóna, melyből sokfelé eshet egyelőre bizonytalan mennyiségű eső, zápor.

Összességében a jelenlegi számítások szerint a következő egy hétben az ország nagy részén 5-10 mm közötti csapadékmennyiség valószínű. Továbbra is elég szeles marad az idő, gyakran lesz élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős a többnyire északias szél.

A hőmérséklet május utolsó napjaiban is az ilyenkor megszokott értékek alatt várható. A hajnali minimumok 10 fok körül, vagy kevéssel ez alatt, a maximumok pedig 20 fok körül, a felhősebb, csapadékosabb tájakon kicsit hűvösebben alakulnak. Melegedésre a jövő hét közepétől van kilátás - írja az OMSZ.