Anticiklon jelent meg a láthatáron

Ma a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk, északkeleten viszont felhősebb lesz az idő, ott előfordulhat néhol kisebb eső, zápor - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. szeptember 2. szerda, 16:04
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Éjszaka a legtöbb helyen derült vagy kissé felhős lesz az ég, a keleti határszélen, a Dél-Alföldön, valamint északnyugaton lehet több felhő, utóbbi helyen záporeső sem kizárt.

Csütörtökön többnyire közepesen felhős idő valószínű, a Tiszántúlon azonban időszakosan több lehet a felhő. Emellett a Dunántúlon és az Északi-középhegységben is lehetnek felhősebb területek, ezeken a tájakon néhol zápor, zivatar is kialakulhat.

A nyugatias szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű.

Pénteken a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés, csapadékmentes idő várható. Legfeljebb néhol élénkül meg az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 27 fok között alakul - írják a meteorológusok.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK