Szombat estig napos, csapadékmentes időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Ma az északnyugati, nyugati szelet keleten, holnap a délire forduló szelet pedig a Kisalföldön élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 30 fok között várható.

Vasárnap általában kevés felhő lesz az égen, de északon, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd délutántól a Dunántúlon megélénkül az északira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26, 30 fok között alakul, de északon, északnyugaton csak 23, 25 fok valószínű.

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 30 fok között alakul, de északnyugaton, nyugaton 23 fok körül valószínű - írják a meteorológusok.