Hétfő éjszaka a Nyugat-Dunántúlon többnyire erősen felhős, párás, néhol ködös idő lesz, másutt eleinte kevés lesz a felhő, majd ismét egyre többfelé köd képződik.

Kedden a Dunántúlon erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös, másutt a köd feloszlása után változóan felhős idő lesz, ott hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű, de a ködös helyeken kialakulhat szitálás.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb néhol élénkül meg a délkeleti, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 7 és 12 fok között alakul - írják a meteorológusok.

Az OMSZ keddre a Dél-Dunántúlra és a Dél-Alföldre, valamint Vas, Zala és Hajdú-Bihar megyékre adott ki figyelmeztető előrejelzést a tartós, sűrű köd miatt.

Szerdán éjszaka többfelé párássá, ködössé válik a levegő. A nap első felében még rövid időre kisüthet a nap, majd fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Eleinte a ködös tájakon fordulhat elő néhol szitálás, esetleg ónos szitálás, majd a délutáni óráktól egyre többfelé ered el az eső.

A déli, délkeleti szél megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között valószínű, de főleg a keleti tájakon néhol fagypont alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.