Jó hírt közöltek a meteorológusok

Kellemes idő lesz ma szabadtéri programokhoz, nyugaton több, keleten kevesebb felhő zavarja majd a napsütést - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebookon.
Szász Péter, 2020. február 8. szombat, 07:54
Fotó: Pixabay

Az ország döntő részén kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, erősebben felhős időszakok inkább csak a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, nyugaton a magasabb, keleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére általában +2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka az ország nagy részén derült időre készülhetünk, de a Nyugat-Dunántúlon köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalra általában -1, -8 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

Vasárnap az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet napközben lassan zsugorodik, oszlik, az ország nagy részén napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél késő délutántól a Dunántúl délnyugati, nyugati részén erősödni kezd. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb idő - írják az előrejelzésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK