Szombaton többnyire derült, napos idő várható, és éjszaka is inkább csak a Nyugat-Dunántúlon képződhet újra rétegfelhőzet és köd. Hajnaltól kezdve azonban a Dunántúl fölé magasszintű felhőzet is érkezik, és holnap az ország döntő részén a fátyol- és kevés gomolyfelhőzet mellett többórás napsütés várható. A Nyugat-Dunántúlon napközben fokozatosan feloszlik a rétegfelhőzet, megszűnik a köd. Csapadék nem lesz. Ma a déli, délnyugati szelet még csak az Észak-Dunántúlon, holnap már nagyobb területen kísérik élénk, vasárnap délutántól a Dél-Dunántúlon már erős széllökések is.

Holnap késő estétől a Dunántúlon sokfelé megerősödik, sőt viharossá fokozódik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 13 fok között várható, délnyugaton lesz melegebb.

Hétfő éjszaka nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak a Dunántúlon lehetnek nagyobb felszakadozások, majd késő délutántól északnyugat felől határozottabban csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen viharos, a Dunántúlon helyenként erősen viharos lesz, majd estétől a szél északnyugatira, nyugatira fordul, de továbbra is sokfelé viharos marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között várható. Fagy csak északkeleten lehet, de reggelre ott is melegszik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 17 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb - írják a meteorológusok.