Jön a fordulat az időjárásban

Kedden mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere alakítja időjárásunkat. A Tiszántúlon helyenként még 18, 19 fokig melegszik fel a levegő, míg Sopron térségében már csak 10 fok közelében marad a csúcshőmérséklet. A hét második felében is folytatódik a változékony, gyakran csapadékos idő. Emellett néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. március 2. hétfő, 15:47
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől megnövekszik főként a magasszintű felhőzet. Délután csapadék nem valószínű. Éjszaka tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és az éjszaka második felétől szórványosan, nagyobb eséllyel északnyugaton, északon alakulhat ki eső, záporeső.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, de északkeleten néhol hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 10 és 16 fok között valószínű, de délkeleten, keleten 17, 19 fok is lehet - írják a meteorológusok.

Szerdán a Dunántúl nyugati felén egyre inkább szakadozottá válik a felhőzet, ettől keletebbre továbbra is erősen felhős vagy borult marad az ég, késő délutántól fokozatosan csökkenni kezd a felhőzet. Nyugatról kelet felé haladva nő a csapadékhajlam. A középső vidékeken helyenként időszakos záporok, a Tiszántúlon többfelé eső várható. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK