Szombatra virradó éjszaka főként a Dunántúlon és délen szakadozik a felhőzet, és ott fokozatosan szűnik a csapadék, foltokban köd képződhet, másutt folytatódik a felhős esős idő. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd a Dunántúlon megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol meg is erősödik az északnyugati szél. Hajnalra 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, de kezdetben keleten még erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, majd ott is szakadozik a felhőzet, és megszűnik a tartós csapadék. Az ország más részein néhol zápor kialakulhat. Megélénkül, helyenként meg is erősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

Vasárnap a keleti, délkeleti tájakon többnyire erősen felhős időre számíthatunk, míg másutt már reggel kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés kezdődik. Késő délutántól nyugaton kiderül az ég. Főként a keleti, délkeleti vidékeken fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható - írják a meteorológusok.

Hétfőn reggelre keleten is csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén gomolyfelhős, napos idő várható. Délutántól azonban a nyugati megyékben egyre több lesz a felhő, és arrafelé elszórtan eső, zápor is valószínű. Nyugaton időnként megélénkül a délnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.