Hidegfront vet véget a melegedésnek

Folytatódik a meleg légtömegek beáramlása a Kárpát-medencébe, így továbbra is 20 fok körül, többfelé felette alakul a maximum-hőmérséklet. A meleg periódust egy pénteken érkező hidegfront zárja - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. március 11. szerda, 16:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Csütörtökre virradó éjszaka a Dunántúlon, majd a középső területeken is jelentősen csökkenhet a felhőzet, északkeletebbre változóan felhős lesz az ég. Késő estétől nem lesz csapadék. A nyugati, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalra az északkeleti megyékben foltokban köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, de az északkeleti határ mentén lehetnek felhősebb területek is. Csapadék nem lesz. A délnyugati szelet az északnyugati megyék kivételével nagy területen erős, az ország északkeleti harmadán viharos közeli széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű.

Pénteken éjszaka észak felől növekedni kezd, majd napközben megvastagszik a felhőzet. Délen néhány órára még kisüthet a nap, késő délután pedig észak felől vékonyodni, csökkenni kezd a felhőzet. Előbb északnyugaton, északon, a déli óráktól másutt is egyre többfelé várható eső, zápor, majd késő délutántól észak felől szűnni kezd a csapadék. A szél északnyugatira fordul, nagy területen megerősödik, majd estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. Északnyugaton, északon a reggeli órákban áll be a nappali csúcsérték - írják a meteorológusok.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK