Észak felől lassan tovább csökken a felhőzet, éjszaka már a déli határ közelében is kiderül az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Holnap délelőtt országszerte felhőtlen égre van kilátás, majd a déli óráktól kezdve gomolyfelhők képződnek, amelyekből elsősorban az ország északi felében alakulhat ki zápor, hózápor, egy-egy helyen hózivatar is. Az északi, északkeleti szél holnap már csak az Alföldön erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 0 és -5 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben -5, -10 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6 és 10 fok között alakul - írják a meteorológusok.

Szerdán derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -3 fok között várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön derült, napos, csapadékmentes idő lesz. A déli szél főként az Észak-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között várható, de a fagyzugokban -8, -9 fokig is lehűlhet a levegő, a magasabb helyeken, vízpartokon ugyanakkor enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható.