Húsvét hétfőn kora nyárias időben volt részünk (országszerte > 20 fok), aztán az átvonuló hidegfront után jelentősen, mintegy 12-15 fokkal visszaestek a csúcsértékek és nagy területen visszatért a fagy.

"A légkör azonban nem tétlenkedett", ismét erőteljes melegedés vette kezdetét, és ma jobbára 20 fok köré, míg péntek-szombat már ismét inkább afölé melegszik fel a levegő az ország döntő részén.

A meleg periódus azonban újfent átmeneti, vasárnap ugyanis érkezik is a következő erőteljes lehűlést hozó hidegfront. Eközben a napi hőingás is nagy - írják a meteorológusok a Facebookon.

Pénteken délelőtt a keleti országrész fölött is csökken a magasszintű felhőzet, majd a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de néhol gyenge fagy még továbbra is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Szombaton nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, az ország nagy részén közepesen, vagy erősen felhős lesz az ég. Az északkeleti országrészben lehet kevesebb a felhő, arrafelé valamivel több napsütés várható. Néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, az alacsonyabb maximumokra északkeleten lehet számítani.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég szórványosan esővel, záporral, emellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A nap második felében észak felől elkezd csökkenni a felhőzet. Napközben az északias szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a legmelegebb.

Hétfőn Kezdetben még a déli, délnyugati országrészben lehetnek felhősebb körzetek, ott szórványosan eső, zápor még előfordulhat, másutt viszont derült, vagy gyengén felhős lesz az ég. Napközben túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre van kilátás, legfeljebb csak helyenként alakulhat ki egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható, a déli országrészben lesz enyhébb az idő.

Kedden gomolyfelhős, napos idő valószínű, helyenként fordulhat elő záporeső. Az északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, de fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.