Porvihar tart Magyarország felé - megszólalt az OMSZ

Szombaton hidegfront éri el az országot, ez azonban nem hoz sok csapadékot - pedig a jelenlegi aszályos időben szükség lenne rá - a port, homokot azonban felkaphatja.
Szász Péter, 2020. április 23. csütörtök, 13:19
Fotó: Getty Images

A szombaton érkező hidegfront sem mérsékli az aszályt, jelentős csapadék az ország túlnyomó részén nem valószínű, ellenben többfelé viharossá fokozódik majd a szél, amely a talajállapot függvényében hordhatja a port vagy homokot - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon.

A meteorológusok szerint aszály nem enyhül hazánkban, az első két tavaszi hónap nagyon sok kárt okozott a ezőgazdaságnak a fagyokkal, a csapadékhiánnyal. A hetedik hete tartó száraz időben immár 50-60 mm csapadékhiány gyűlt össze az átlaghoz képest, ennek időzítése pedig mezőgazdasági szempontból kritikus, ugyanis az őszi vetések számára ebben az időszakban lenne a legfontosabb a jó vízellátottság, a tavaszi vetések pedig ilyen száraz talajban nem tudnak kikelni.

A hosszabb távú, így bizonytalanabb számítások szerint a jövő héten végre délnyugatira fordul térségünkben az áramlás, mellyel talán már érkezik majd csapadék is a hónap legvégére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2020.04.23 17:00

Zugló ennél porosabb már úgysem lesz, két naponta kellene vinnem autót mosni, úgy hogy szinte nem is használom...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html