Éjszaka az északkeleti, északi területeken számíthatunk a vastagabb felhőzetre, majd ott is szakadozni kezd a felhőtakaró, míg másutt inkább csak magasszintű felhőzet valószínű. Reggelig elsősorban az északi megyékben fordulhat elő eső, záporeső, esetleg zivatar.

Csütörtökön a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap, és inkább csak helyenként fordulhat elő záporeső. A késő délutáni, esti óráktól azonban felhőzet-növekedés várható, ezzel együtt pedig megnő a csapadékhajlam is.

A délies, illetve az Északi-középhegység tágabb térségében az északkeleti szelet néhol erős lökések kísérik. Éjszakától a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 17 fok között alakul, az északkeleti tájakon számíthatunk az alacsonyabb, délkeleten pedig a magasabb értékekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az ország döntő részén 20 és 29 fok között várható, de északkeleten néhány fokkal hűvösebb is lehet - írják a meteorológusok.

Pénteken éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a vastagabb felhőzet és a csapadékzóna fokozatosan észak felé halad, környezetében többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Napközben a több felhő az északi tájakon valószínű, errefelé lehet főként további csapadék, délebbre a változó fátyolfelhőzet mellett többórás napsütés várható. Többnyire északias lesz a légmozgás, délutántól az Észak-Dunántúlon lehetnek viharos lökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 28 fok között várható, de a tartósabban felhős, csapadékos északi tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz.