Egyre inkább szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, néhány órára kisüt a nap, emellett azonban erősen felhős körzetek is maradnak. Több helyen várható csapadék, a Dunántúlon eső, zápor, míg keletebbre zivatar is kialakulhat, amit felhőszakadás kísérhet.

Éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, továbbra is nagy lesz a csapadékhajlam.

Szerdán kezdetben marad a borongós égkép, majd csökkenni és ismét gomolyosodni kezd a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre jóformán mindenütt kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is.

Ma az északnyugati, északi szél elsősorban a Kisalföldön erősödhet meg, szerdán időnként megélénkül a légmozgás. Az intenzívebb záporokat, zivatarokat néhol átmeneti szélerősödés kísérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 22 és 27 fok között alakul.

Csütörtökre virradó éjszakára átmenetileg erősen felhőssé válik az ég, majd napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul - írják a meteorológusok.