Érkezik a nagy zuhé és helyenként a viharos szél

Az időjárási frontok távol vannak ugyan, de nélkülük is lesz csapadék, helyenként felhőszakadás is kialakulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. augusztus 13. csütörtök, 16:56
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Csütörtök délutántól, de jobb eséllyel és nagyobb számban inkább csak az esti óráktól nyugat felől a Dunántúlon zivatarok kialakulása várható. Az előbb az Alpokalján, Kisalföldön megjelenő zivatarok késő estétől már a Dunántúl nagyobb részére is átterjedhetnek. (Este kisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében is előfordulhat zivatar.) Pénteken az északkeleti területeket leszámítva több helyen fordulhat elő zivatar, azonban északkeleten sem teljesen kizárt zivatar kialakulása - írják a meteorológusok.

A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (körülbelül 30 mm, esetleg 40-50 mm feletti csapadék), jégeső és viharos szél (60-80 km/h) társul. Főként a ma késő esti órákban délnyugaton esély van heves zivatarra is (melyben a széllökések meghaladhatják a 80 km/h-t).

A napi középhőmérséklet ma északnyugaton 25 fok fölött alakulhat, míg az ország döntő részén kevéssel 25 fok alatt marad.

A Balaton Siófoknál 27, a Velencei-tó Agárdnál 25 fokos.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK