Hétfőn az északi tájakon változóan felhős időre készülhetünk helyenként záporral, zivatarral, délebbre viszont naposabb, szárazabb idő valószínű. Délutántól északnyugat felől erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, ezzel együtt pedig egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol eső is lehet.

Kedden felhős időben lesz részünk átmeneti szakadozásokkal, emellett pedig többfelé kell záporra, zivatarra számítani. A délies, holnap a Dunántúlon már az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk lökések. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 29 fok között valószínű - írják a meteorológusok.

Szerdán északkeleten, keleten kezdetben nagyrészt erősen felhős lesz az ég, majd ott is felszakadozik, csökken a felhőzet, másutt a gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A Dunántúlon helyenként, a Dunától keletre még többfelé várható záporeső, zivatar. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a csúcshőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul, de északkeleten helyenként csak 22, 23 fok valószínű.