Elsősorban a jövő hét első napjaiban Franciaország egyes részein akár 35, 36, Németország nyugati felén pedig 31, 32 fok köré emelkedhet napközben a hőmérséklet, de a Benelux-államokban sem lesznek ritkák a 30 fok közeli maximumok. Magyarországon a franciaországihoz hasonló melegre azért nem kell számítani, de elsősorban az Alföldön nem lesznek ritkák csütörtökig a 31, 32 fokos csúcsértékek - írják a meteorológusok.

Jövő csütörtökön már feltűnik az a gyorsmozgású markáns hidegfront, amely a jelenlegi előrejelzéseink alapján a péntekre virradó éjjel, de valószínűbb forgatókönyv alapján péntek napközben érkezhet meg hazánk fölé is záporok, zivatarok, és jelentősebb hőmérséklet-visszaesés kíséretében.

Mi várható a következő napokban?

Pénteken és szombaton is a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Ma eleinte a Dunától keletre az északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik, majd ott is mérséklődik a szél. Éjszaka és holnap többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között alakul.

Vasárnap napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem lesz. Az északi szél néhol időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.