Egy átmeneti száraz időszak után újra nagy eső érkezik

Az éjszakai dunántúli özönvízszerű esőzést okozó légörvény alakítja továbbra is időjárásunkat, átmenetileg szárazabb levegő érkezik most hozzánk, így vasárnap estig az ország nagy részén esőszünet várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. szeptember 26. szombat, 15:39
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Éjszaka az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, délnyugaton néhol pára- ködfoltok képződhetnek, de északkeleten, keleten azonban hajnalig felhős marad az ég, és főként ott, esetleg a déli határvidéken valószínű kevés helyen eső.

Vasárnap napközben változóan vagy gyengén felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, csak késő délutántól délnyugat felől növekszik meg a felhőzet, és estétől egyre többfelé alakul ki csapadék. A helyenként élénk északnyugati szél éjszaka nyugatira, délnyugatira fordul, és főként keleten megerősödik.

Holnap eleinte a délnyugati, délutántól a keletire, délkeletire forduló szél lesz többfelé erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8, északkeleten, keleten 9 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 és 19 fok között valószínű - írják a meteorológusok.

Hétfőn többnyire erősen felhős idő várható, de átmeneti felszakadozások, illetve tartósabban borult tájak is előfordulhatnak. Reggel még többfelé várható eső, zápor, de napközben inkább csak elszórt jelleggel alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A délkeleti, keleti, majd a délnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, a szélcsendes, derült tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK