Szombatra virradó éjszaka a Tiszántúlon is megvastagszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben az ország északkeleti felén, kétharmadán lehet gyenge eső, az éjszaka második felében azonban már csak kevés helyen lehet csapadék. Az északnyugati szél az ország északi felén és az Alföldön fokozatosan megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, több helyen ez még késő este beáll, majd reggelre enyhül az idő.

Szombaton a keleti megyékben gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, ott délután már derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A Dunántúlon azonban délutánig erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, dél körülre viszont ott is megszűnik a csapadék. Nyugaton csak a délután második felében szakadozhat a felhőzet. Az északnyugati, északi szelet - a délnyugati megyék kivételével - délutánig erős széllökések kísérik, majd gyorsan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, több helyen ez még késő este beáll, majd reggelre enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 12 és 17 fok között valószínű, de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet.

Vasárnap hajnalra több helyen köd képződik, alacsonyszintű rétegfelhőzet elsősorban a Dunántúlon jöhet létre. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami meg is vastagszik, és este a Dunántúl északi részén néhol az eső is elered. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 10 fok között alakul, de a Dunától keletre néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű - írják a meteorológusok.

Hétfőn erősen felhős vagy borult égre, párás levegőre számíthatunk. Ugyanakkor a Dunántúlon kissé szakadozottabb lesz a felhőtakaró. Szórványosan fordul elő kisebb eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű, de a Dunántúlon ennél pár fokkal melegebb is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között várható, ugyanakkor nyugaton, délnyugaton 15, 17 fok is lehet.