Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meteorológiai szolgálat szombatra négy megyére - Komárom-Esztergom, Fejér, Vas és Zala - narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 centiméternyi friss hó is hullhat. Emellett Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Tolna, Baranya, Nógrád és Pest megyére, valamint a főváros területére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a szombaton lehulló hó mennyisége a 10 centimétert is meghaladhatja.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében kifejtette: több hullámban (először péntek estétől, majd szombat estétől délnyugat felől) várható csapadék. Eleinte - az Alföld kivételével- a legtöbb helyen hó valószínű. Szombat délutántól, estétől inkább már csak a Dunántúl nyugati részén várható havazás, míg az Alföld nagy részén már péntek estétől az eső lesz a jellemző. A két terület között vegyes halmazállapotú csapadékra (hó, havas eső, eső, átmeneti jelleggel fagyott eső, esetleg kis eséllyel ónos eső) egyaránt számítani lehet.

Összességében szombat éjfélig a Dunántúlon, a Duna-Tisza-köze nyugati határán és az Északi-középhegység nyugati részén átmenetileg mintegy 10-30 centiméteres hótakaró is kialakulhat. A lehulló hó viszont a kelet felől érkező enyhébb levegő miatt egyre több helyen olvadni kezd vagy elolvad. Eleinte az Alföldön és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a legkésőbb, illetve a legkisebb eséllyel az Alpokalján várható olvadás.

A meteorológiai szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy ismét mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (annak mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között lényeges eltérés adódhat.