Általában erősen felhős vagy borult idő várható vasárnap este és éjszaka, egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék. Estig főként az Alföldön, később másutt is egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Ezzel szemben északkeleten még holnap napközben is erősen felhős vagy borult maradhat az ég, délelőttig helyenként gyenge eső, szitálás is előfordulhat - írja előrejelzésében az OMSZ a Met.hu-n.

Hétfőn a Dunántúl nyugati tájain is tartósabban több lehet a felhő, másutt a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Főként az Észak-Dunántúlon élénkülhet majd meg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű, de északkeleten 6, 8 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 8 és 14 fok között alakul.

Kedden eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Kelet felé haladva csökken a csapadék valószínűsége. A keleti, délkeleti, az Alpokalján az északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 18 fok között alakul, délkeleten lesz az enyhébb idő.

A következő hét időjárásáról itt olvashat.