Szerdára virradó éjszaka eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, helyenként havas eső, hó is lehet, majd az éjszaka második felére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, és nyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet. A nyugatias szelet erős, kezdetben helyenként viharos lökések kísérik, majd kissé mérséklődik a szél. A hőmérséklet hajnalban +1 és -4 fok között valószínű.

Szerdán felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporral, hózáporral. Élénk, helyenként erős lesz a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Csütörtökön kezdetben többnyire napos időre számíthatunk, majd délutánra megnövekszik a felhőzet. Helyenként zápor, hózápor alakulhat ki. A nyugati, délnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul - írja az OMSZ.

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható, de délután a Dunántúlon napos időszakok is lehetnek. Kezdetben többfelé, délután kevesebb helyen várható eső, zápor. Az nyugati, délnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +4, északkeleten 0, -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 7, 13, északkeleten 3, 7 fok között valószínű.