Hétfőn a Dunántúlon, a középső országrészben helyenként viharos északnyugati szélre lehet számítani, főként a Kisalföldön és a Dunántúli-középhegységben 65-75 kilométer per óra körüli legerősebb lökésekkel. Az éjszaka folyamán főként a hegyvidéki területeken lehet még számítani további viharos lökésekre. Kedden napközben a mainál még nagyobb területen (kb. a Békéscsaba-Nógrád vonaltól nyugatra és északkeleten) válik viharossá (ált. 65-85 km/h, hegyekben és Sopron környékén akár ennél is nagyobb 85-95 km/h) az északnyugati szél. Hétfőn az ország déli részén, kedden leginkább északnyugaton néhol hózápor előfordulhat.

Részletes előrejelzés

Hétfő estig eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és egyre inkább csak délen és keleten várható eső, másutt csak futó zápor, esetleg hózápor fordulhat elő, majd északnyugaton szakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután 4 és 9, késő este 1 és 6 fok között alakul - írja az OMSZ.

Keddre virradó éjszaka tovább szakadozik, csökken a felhőzet, de keleten maradhatnak tartósan felhős tájak, reggel pedig az Észak-Dunántúlon is befelhősödik ismét az ég. eleinte keleten, délkeleten helyenként kisebb eső előfordulhat. A Dunántúlon és középen erős, helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. A hőmérséklet hajnalban -2 és +3 fok között alakul.

Kedden felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral. Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 6 fok között valószínű.


Szerdán a Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, főként ott fordulhat elő kisebb eső, havas eső, másutt változóan felhős idő valószínű. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökön reggelre a szélvédett helyeken köd, rétegfelhőzet képződhet, amely feloszlása után közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak. Északkeleten elszórtan fordulhat elő kisebb eső, havas eső, másutt elvétve lehet csapadék. Elsősorban a Dunántúlon megerősödhet az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.