Melegrekordot hozott a csütörtök: mostanáig ezen a napon 35 Celsius-fok volt a csúcs, amelyet 2000-ben mértek, most pedig Újpesten 35,3 fokig melegedett a levegő - közölte az OMSZ az MTI-vel.

Az előrejelzés szerint a következő napokban fokozódik a hőség, a hétvégén akár 37 fok is lehet. Az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig adta ki legmagasabb fokú intézkedését, a hőségriadót.

Pénteken gyengén felhős égbolt mellett sok napsütés ígérkezik, csak a keleti megyékben képződhet több gomolyfelhő, és ott fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében lehetnek viharos széllökések. Az északkeleti, északi határ közelében, illetve megyékben van esély villámtevékenységre. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb - áll az OMSZ prognózisában.

Szombaton napos idő lesz többnyire kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúl északi részén többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37 fok között várható.