Időjárási meglepetés jöhet a januári hideg után - itt az előrejelzés

Harmincnapos időjárási prognózist tett közzé az időkép.hu. E hét elején visszatér és megmarad a szokatlan hideg - január végéig pedig csak egy kisebb enyhülés várható. Februárban azonban fordulat érkezhet.
Napi.hu, 2017. január 16. hétfő, 11:47
Fotó: MTI/EPA

Várhatóan tovább esik a hőmérséklet az előttünk álló héten, erős fagyok jönnek, a felhőzet azonban gyenge lesz. A legnagyobb lehűlés pénteken és szombaton jöhet. A minimum hőmérséklet pénteken mínusz 14, szombaton pedig mínusz 13 Celsius fok körül alakulhat, de a hőmérsékleti maximum is csak mínusz 5, illetve mínusz 4 fok körül várható - derül ki a meteorológiai portál grafikonjáról.

A jövő héten várhatóan némi enyhülés érkezik - amelyet erősen felhős idő és havazás kísérhet, de a fagyok továbbra is megmaradnak: a legmagasabb hőmérséklet a hét elején mínusz 3, a hét végén plusz 3 fok körül várható.

Február elejétől azonban megszűnhet a fagy: a hónap első két hetében tartósan 0 fok felett lehet a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben akár plusz 7-9 fokig is fölmelegedhet a levegő. A felmelegedést azonban sok csapadék kísérheti - immár eső formájában.

A nagyobb méretért kattintson a képre!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

konrada, 2017.01.16 12:19

Ne legyetek már ennyire sügerek!
Oké, hogy ehhez se értetek, de ha már ilyenbe is beleokoskodtok, nem ártana utána nézni, hogyan készülnek az előrejelzések.
...annyit azért illik tudni, 2 héten túl már nem nagyon láthatóak a folyamatok, így statisztikák alapján prognosztizálnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html