BUX
41002

Időjárási meglepetés jöhet a januári hideg után - itt az előrejelzés

Harmincnapos időjárási prognózist tett közzé az időkép.hu. E hét elején visszatér és megmarad a szokatlan hideg - január végéig pedig csak egy kisebb enyhülés várható. Februárban azonban fordulat érkezhet.

Napi.hu, 2017. január 16. hétfő, 11:47

Várhatóan tovább esik a hőmérséklet az előttünk álló héten, erős fagyok jönnek, a felhőzet azonban gyenge lesz. A legnagyobb lehűlés pénteken és szombaton jöhet. A minimum hőmérséklet pénteken mínusz 14, szombaton pedig mínusz 13 Celsius fok körül alakulhat, de a hőmérsékleti maximum is csak mínusz 5, illetve mínusz 4 fok körül várható - derül ki a meteorológiai portál grafikonjáról.

A jövő héten várhatóan némi enyhülés érkezik - amelyet erősen felhős idő és havazás kísérhet, de a fagyok továbbra is megmaradnak: a legmagasabb hőmérséklet a hét elején mínusz 3, a hét végén plusz 3 fok körül várható.

Február elejétől azonban megszűnhet a fagy: a hónap első két hetében tartósan 0 fok felett lehet a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben akár plusz 7-9 fokig is fölmelegedhet a levegő. A felmelegedést azonban sok csapadék kísérheti - immár eső formájában.

A nagyobb méretért kattintson a képre!