Megdőlt az augusztusi globális hőmérsékleti rekord

Rendkívüli hőhullám sújtja múlt hét óta az Egyesült Államok nyugati részét. Vasárnap 54,5 fokot mértek a Mojave-sivatag területén, amellyel megdőlt az augusztusban valaha mér legmagasabb hőmérséklet rekordja - írja az Időkép.
Szász Péter, 2020. augusztus 17. hétfő, 11:44
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció

A Kalifornia déli részén, a Mojave-sivatagban található Halál-völgy a világ egyik legszárazabb és legforróbb helye. Korábban is itt mértek 56,5 fokos rekordot, mely a világon mért legmagasabb felszíni léghőmérséklet. Ez a rekord 1913. július 10-én született, később Tunéziában 1931-ben egy 55 fokos értéket regisztráltak.

Így a vasárnap délután beállt 54,5 fokos maximuma harmadik helyet foglalja el a világranglistán, míg az augusztusi értékek között az első - írja a meteorológiai portál.

A mérés a helyi szervezetek (National Weather Service) információi szerint megfelel a valóságnak, a hitelesítésre azonban még várni kell a Meteorológiai Világszervezet (World Meteorological Organization) részéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.08.17 12:21

A Mojave sivatagban. Vagyis nem globálisan, hanem lokálisan. Félrevezető cím.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html